vörsi kilátók

A Kis-Balaton fővárosának nevezett Vörs a Balaton dél-nyugati csücskénél fekszik. A Somogy megyei zsáktelepülés számos látnivalóval büszkélkedhet, többek között az alábbi három kilátóval.
A vörsi kilátók a balatoni bringaúttól csupán 8-10 km-re vannak, így a bringatúra alkalmával érdemes egyiket-másikat meglátogatni. Ráadásul a kitérő csekély mértékű szintkülönbséggel jár.

Vörsi kilátó megközelítése

A Vörsi kilátót az Ady Endre utcán nyugat felé indulva földúton lehet megközelíteni.
GPS koordinátái: N 46 39′ 67” és É 17 14′ 94″.

Pap-kerti kilátó

A vörsi Pap-kerti kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a környék nádasaira. A Nyugat-Balaton és a Kis- Balaton környéke egy ornitológiai aranybánya, főként az őszi időszakban, a madárvonulások beköszöntével. A madármegfigyelés tanulságos és élménydús kikapcsolódás, amely nem csak megszállott madarászoknak, hanem családoknak is ígéretes program lehet. Semmihez sem fogható élmény egy-egy vadliba vagy daru csapatot megcsodálni, amint épp telelő helyeik irányába vonulnak.

Fövényi kilátó

A Fövenyi kilátó Balatonszentgyörgy és Vörs között található, de Vörsről közelíthető meg a legegyszerűbben. Ez az építmény egy nem túl magas, egyszintes „kilátó”, melyről a környező mocsaras vidékre tekinthetünk le.

A vörsi kilátók a balatoni bringaúttól csupán 8-10 km-re vannak, így a bringatúra alkalmával érdemes egyiket-másikat meglátogatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük