Szépkilátó Balatongyörök

A Szépkilátó nem Balatongyörök legmagasabb pontján áll, hanem a Balatonpart és a 71. sz. út között, ám a kilátás mégis káprázatos, pedig még csak igazi kilátó sem épült ezen a helyen.
A tágas pihenőpontról pazar kilátás nyílik a Balatonra, a Tapolcai medencére, a Szigligeti-öbölre.
A Szépkilátó pihenőhely nagy parkolóval, padokkal. hűvös árnyékot adó fákkal várja a látogatókat. A közelben étterem, kávézó, büfé is található.

A panorámaponttól kb. 200 méterre található a Romai-forrás, ahol kristálytiszta ivóvizet is vehetünk magunkhoz.

A balatongyöröki Szépkilátó megközelítése

A Szépkilátó a bicikliútról kétféleképpen közelíthető meg.
Balatonederics felől érkezve a bicikliút párhuzamosan halad a 71. számú úttal. A bringaút a Balaton felé fordul, majd kb. 100 méter múlva jobbra lehet fordulni a Szépkilátó felé. Itt az út végén már kőlépcső vezet a kilátóhoz.
A Szépkilátó megközelítésének egyszerűbb megoldása, bármelyik irányból is érkezünk a Takács József és az Eötvös Károly utcán át vezet. Így a bicikliúttól 700 métert kell tekerni, hogy elérjük a Szépkilátót, de minden évszakban megéri a látvány ezt a kis kitérőt!

A Szépkilátó nem az egyetlen panorámapont Balatongyörök településen. A Batsányi kilátóból és a Bél Mátyás kilátóból is megcsodálható a környék, de a balatoni bringakörúthoz a Szépkilátó van a legközelebb, így ezt mindenképpen érdemes beletervezni a biciklistúra útvonalába.

1 hozzászólás

  1. Szerintem itt van a legszebb panoráma a Balatonra. Imádom hely. Gyerekkoromban sokat jártunk erre. Ha erre járok biztos megállok itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük