Folly arborétum kilátó Badacsonyörs

A Folly arborétum kilátója Badacsonyörsön

Árnyékos pihenőhelyeket és elképesztő panorámát kínál a Folly Arborétum kilátója Badacsonyörsön, amiért érdemes kitérőt tenni a bringaútról. Azonban nem csak a botanikus kert és a lenyűgöző kilátás miatt érdemes idelátogatni. A megfáradt utazó az étteremben és a grillteraszon feltöltheti újra szénhidrátkészleteit, a borászatból pedig az esti élménybeszámolóhoz vihet magával a finom badacsonyi nedűkből.

„Az Arborétum legmagasabb pontján található fenyőtobozok tengelyét és pikkelyei csavarvonalas felépítését jelképező, lombozat fölé emelkedő kilátó, az arborétum egyik új látványossága, jelképe. A kilátóból fenséges panoráma tárul fel a sziget- vagy “tanúhegyekre”; a vulkáni kitörések bazaltorgonás “sapkája” védte meg a pannon tengeri homok és agyag egykor kétszáz méterrel magasabb szintjét a lepusztulástól. A Badacsony 11 km kerületű és tengerszint feletti magassága 438 m.”

A Folly Arborétum kerékpáros megközelítése

Folly Arborétum és Borászat 8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.
A Folly Arborétum kilátója Badacsonyörsön megér egy kitérőt a balatoni bringaútról, azonban az oda vezető utak keskenyek és egysávosak, a főútról letérve dombon felfele kell haladni, néhol meredek kapaszkodókkal, ezért az odalátogatás alkalmával – az oda- és visszaúton egyaránt – fokozott óvatossággal szükséges közlekedni.
A kerékpárosok a Balatoni bicikliúton Ábrahámhegy felől érkezve Badacsonyörsön, a Folly táblával jelölt kereszteződésben átkelve, a 71-es úton tovább a Kápolnavölgyi úton át tudják megközelíteni az arborétumot. Az odavezető kb. 600 m hosszú szakasz meredek és keskeny, kerékpárral nehezen járható.

A badacsonyörsi kilátónak helyet adó Folly Arborétum és Borászat aktuális nyitvatartásáról, a belépő jegyek áráról, az éttermi kínálatról, a Folly termékeiről és szolgáltatásairól a www.folly.hu honlapon mindent megtudhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük